Кристиано Роналдо отбеляза гол и направи асистенция за победата на Ал-Насър

...
Кристиано Роналдо отбеляза гол и направи асистенция за победата на Ал-Насър
Коментари Харесай

Кристиано закръгли на 30 головете си през годината

Кристиано Роналдо отбеляза гол и направи асистенция за успеха на Ал-Насър над Ал-Рияд с 4:1 в 16-ия кръг на шампионата на Саудитска Арабия. Португалецът откри резултата и към този момент има 30 попадения във всички шампионати през календарната година. Само в СПЛ попаденията на 38-годишната звезда са 16 и той е отпред в листата на стрелците. Днес той изигра мач номер 1200 в кариерата си.

Ал-Насър нямаше особени проблеми против един от отборите в долната половина на класирането. Освен Роналдо за домакините се разписаха Отавио и Андерсон Талиска, който беше прецизен на два пъти. По този метод отборът от Рияд събра 37 точки и е втори в подреждането. Лидер е Ал-Хилал с 44 точки.

Тоталното превъзходство на Ал-Насър не откри цифрово изражение в първия половин час. В 33-ата минута обаче Садио Мане центрира и Роналдо засече топката от близко за 1:0. Преди това той насочи стреля рисково от директен свободен удар, а един път защитник на Ал-Рияд почисти топката от голлинията след шут на португалеца.

В добавеното време на първата част попадение на гостите беше анулирано, а Ал-Насър поведе с 2:0, след като Отавио се възползва от ювелирен пас на Роналдо и с глава опъна мрежата. В 67-ата минута Талиска повиши на 3:0, преди Андрей Грей да върне един гол. Точка на разногласието постави още веднъж Талиска. Бразилецът вкара 10-ия си гол през сезона малко преди последния съдийски сигнал, предава Спортал.

Водачът Ал-Хилал не сбърка при гостуването си на Ал-Таи и завоюва с 2:1.  се разписа от дузпа и към този момент натрупа 14 попадения през акцията, а неговият отбор е в серия от 16 следващи победи във всички шампионати. В другите два мача през днешния ден Ал-Халеей се наложи с 3:1 над Абха, а Ал-Таавон съкруши с 4:1 Ал-Фейха и се настани в топ 3.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР